Governar per transformar

Els resultats obtinguts per Esquerra Republicana són els millors en nombre d’escons des de la República. Tanmateix, per primer cop, és la força que lidera l’independentisme i ho fa amb un discurs clar: esquerres, diàleg i acord.

Per aquest motiu és transcendental que el futur govern de la Generalitat sigui representatiu de la societat a qui ha de governar. Majoria parlamentària i marcat accent d’esquerres. 82 escons de 135.

Un govern de front ampli que representi els anhels de la majoria social del país. Un govern del 3 d’octubre. Un govern amb majoria d’esquerres i capacitat de liderar la transformació social, aconseguir l’amnistia i l’autodeterminació.

Des d’En Comú Podem cal valentia i oblidar-se de les velles rancúnies que només fomenten la política del no. Avui la nostra societat no es la del 2010, ni molt menys la del 2003. Han de mostrar la valentia i el compromís que van permetre l’aprovació del pressupost de la Generalitat del 2020. Ara tenen la oportunitat d’executar-lo directament i acordar un nou pressupost més ambiciós i tractor de la transformació social que el país ens demana i exigeix. I serà la millor resposta a l’extrema dreta, que s’alimenta de les febleses de l’esquerra en context de crisi social i econòmica. Ha arribat el moment que facin el pas si volen deixar enrere la vella política i volen demostrar que el canvi és possible.

Des de la CUP, també han d’assumir responsabilitats. El pas de 4 a 9 escons es un missatge clar: entreu a formar part de la governabilitat del país, amb seriositat, responsabilitat i convicció ideològica.

I Junts ha d’assumir que són tercera força parlamentària i que el seu nivell d’exigència ha d’anar en relació a la seva representativitat. Tenen la oportunitat de demostrar que deixen enrere les polítiques conservadores i acceptar que avançar cap a la República és possible per una via àmplia, tan diversa i transversal com la societat catalana, que camina des del carril de l’esquerra imparable cap a al referèndum i la victòria.

Ha arribat l’hora. Govern estable. Govern de majoria social i parlamentària. Govern de 82 escons. Polítiques transformadores, amnistia i autodeterminació.

Qui pensi en el no acord per perjudicar a l’adversari polític, estarà molt errat. El no acord perjudicarà a tothom, a qui més, a la ciutadania del nostre país.

Els ho devem. El govern del 3 d’octubre és la resposta que necessitem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.